Enrera
Mòdul 1
Creació d'activitats educatives amb JClic
  Documents
   
 
 
Creació d'un nou projecte
 
Quan es volen crear activitats amb el JClic Autor s'ha de crear primer un projecte o obrir-ne un d'existent. El projecte, un cop acabat, estarà format pel conjunt de les activitats, llurs relacions i el conjunt dels recursos multimèdia utilitzats.

Els projectes es creen des del JClic Autor, i en el moment de crear-ne un sempre s'ha d'especificar:

  • El nom del projecte.
  • El nom del fitxer que contindrà el projecte i que tindrà extensió JCLIC.ZIP. El programa anomena automàticament el fitxer amb el mateix nom que el projecte, encara que no necessàriament els dos noms han de ser iguals.

    Cal tenir en compte que el nom del fitxer no ha de tenir ni accents ni espais, i convé que no sigui massa llarg pel fet que després crearia problemes en el moment de posar-ho a Internet. Si el nom del projecte no és adequat per contenir accents o espais el programa el transformarà automàticament.

    Els fitxers JCLIC.ZIP tenen un format ZIP estàndard. Es poden obrir també amb qualsevol eina que suporti aquest tipus de documents, com ara el WinZip, tot i que el més recomanable és manipular-los sempre des del JClic Autor.

  • La carpeta on es guardarà, que per defecte és:

    C:/Archivos de programa/JClic/projects/nom del projecte (en Windows)
    $home/JClic/projects/nom del projecte (en altres sistemes)

El JClic Autor crea la carpeta automàticament. Es recomanable desar en aquesta carpeta tots els recursos que s'hagin d'emprar en el projecte.

Un cop creat el nou projecte hi ha una sèrie d'informació que convé especificar abans de començar a crear les activitats i que es podrà modificar quan convingui, com són el títol i la descripció del projecte, les dades dels autors i el nivell i àrea a què va adreçat i l'idioma o idiomes que utilitza. També des d'aquí es poden configurar alguns aspectes de la interfície d'usuari, com són la pell i els sons d'event.

Tota aquesta informació s'introdueix des de la pestanya Projecte del JClic Autor.

Aquesta pestanya conté 4 apartats, que es mostren en franges desplegables de controls.

  • Descripció

    Conté les caselles per escriure el títol i la descripció del projecte.

    La casella Descripció està destinada a contenir una petita explicació del contingut del projecte. Convé dedicar una estona a omplir aquest camp, ja que la informació que hi escrivim resultarà de gran ajuda per fer-se una idea dels objectius i contingut de les activitats. La descripció es mostrarà també als alumnes que realitzin les activitats, en una de les pestanyes de la finestra que apareix en activar el botó "JClic".

 
  • Creació

    Conté les caselles per introduir el nom i altres dades de l'autor/a o autors/es, del/s centre/s que hi ha/han participat i de les dates de creació i modificacions.

    S'aconsella afegir una nova línia a l'apartat "Revisions" cada vegada que es realitzi una modificació significativa al projecte original. Per exemple, quan hem partit d'un projecte elaborat per una altra persona i hi hem fet modificacions importants. L'objectiu d'aquest registre és deixar constància de les diferents persones que han intervingut en la realització del projecte, i el paper que hi han jugat.

  • Descriptors

    Conté les caselles per introduir informació sobre el nivells, cicles educatius i àrees a les quals s'adreça el projecte, sobre els descriptors i sobre els idiomes que utilitza.

  • Interfície d'usuari

    Per últim, des d'aquí es pot definir, si es vol, la pell del projecte, és a dir el marc amb què es visualitzen les activitats, i decidir si s'assignen sons d'events diferents dels que s'utilitzen per defecte.

 
 
Amunt