Enrera
Mòdul 5
Creació d'activitats educatives amb JClic
  Documents
   
 
 
El web zonaClic
 

La Zona Clic és el web on es pot trobar tot allò relacionat amb el Clic i el JClic i, per tant, visita obligada de qui estigui interessat en estar al dia sobre tot el que fa referència al programa.

El web, que està disponible en tres idiomes, està estructurat en diferents seccions.

Des de la secció JClic, es poden instal.lar el JClic, el JClic Autor i el motor Java necessari per fer-los funcionar.

També aquí es troba informació general del programa, manuals, cursos, preguntes freqüents,...

Una part molt important del web, la secció Biblioteca d'activitats, està dedicada a les activitats que, des que l'any 1992, quan va aparèixer la primera versió del Clic, s'han anat creant i que els seus autors i autores han anat enviant als encarregats d'aquest espai, per tal que puguin estar a disposició de tothom.

En aquest moment hi ha a la web prop de 700 projectes que utilitzen 10 idiomes diferents. Fins ara aquests projectes havien estat creats amb l'antecessor del JClic, el Clic, i la major part han estat convertits al format JClic. Al web es conserven les dues versions: l'original i la nova.

El web incorpora un cercador per facilitar la localització de les activitats. Aquest cercador permet filtrar a partir de 5 camps: àrea, idioma, nivell, títol, autor i descripció.

També hi ha l'opció de demanar al cercador que inclogui els projectes amb contingut textual mínim, és a dir, aquells que pràcticament no fan servir text escrit i per tant té menys importància en quina llengua estigui.

Com més camps es facin servir, més acurat serà el resultat.

Un cop feta la cerca apareix un llistat de les activitats trobades. En aquesta llista s'ofereix informació sobre les llengües, àrees i nivells de cada projecte.

Fent clic a sobre del títol de cada un dels projectes s'accedeix a una pàgina on es mostra la descripció del projecte, així com informació sobre l'autor i la seva adreça electrònica, el nivell i l'àrea del projecte i la data de creació. També conté una imatge que l'il·lustra.

Sota aquesta informació apareix una barra des d'on es pot obrir el projecte per treballar en línia (en un applet) o bé descarregar l'instal·lador per poder-lo instal·lar al disc dur i treballar sense necessitat d'estar connectat.

Si el projecte havia estat creat amb el Clic, una segona barra permet descarregar la versió antiga, que no es pot veure en línia sinó que s'ha d'instal·lar a l'ordinador i que necessita el Clic 3.0 per funcionar.

Hi ha projectes que, pel fet d'haver estat traduïts a una o més llengües, tindran més barres, tantes com calgui, des d'on descarregar les versions JClic o Clic 3.0 en els diferents idiomes. En cada cas es dónen les dades dels qui han estat els traductors.

Aquesta activitat, per exemple, va ser creada en català amb el Clic 3.0.

Posteriorment va ser traduïda al basc.

Tant la versió catalana com la basca han estat adaptades al JClic.

Cada una de les barres correspon a una versió.

Les altres seccions que es poden trobar a la web, són: Clic 3.0, Comunitat, Documentació, Suport, Eines i Cerca.

   
 
Amunt