Coneixeu com es vivia a Catalunya l'any 1.000? Fem un viatge pel nostre país dutant l'Edat Mitjana.

Per conèixer aquest període, podeu visitar:

 


  1. Quina d'aquestes classes socials no té cap privilegi durant l'Edat Mitjana?
    El rei
    Els bisbes
    Els cavallers
    Els nobles
    Els vilans i els serfs
    Els sacerdots
    Els comtes
  2. Ordena aquest text, dóna més informació de com vivien els nobles:
    <a href="./../037776s1.wav"></a>
  3. Ordena la piràmide dels estaments:
  4. Els cavallers eren una part important i privilegiada durant l'Edat Mitjana.
    Assenyala què menjaven en els seus banquets:

    Què menjaven els cavallers:
    Era corrent començar a menjar amb fruites diverses i abundants. Tot seguit, se servia rostits i després uns plats que normalment anaven acompanyats de diferents salses. Per últim, se servien formatges, pastissos, mel i mató, bunyols, torrons, massapans i fruites confitades.
    Al final era obligat prendre neules amb un vi preparat que estava fet d'espècies i que, per endolcir-l'ho, s'hi posava mel o sucre.

    Els cavallers

    Fruites diverses i abundants
    Entrepans de cérvol
    Rostits de carn
    Formatges
    Pastissos
    Mel i mató
    Cafè endolcit amb mel
    Vi amb espècies
  5. Llegeix atentament aquest text sobre l'alimentació dels serfs i cerca la resposta correcta:
    Dels s'obtenia la fusta per cuinar i , fruits silvestres i les glans de porc. Per poder i pescar, els havien de pagar una autorització al senyor .
  6. Escriu al seu lloc les paraules següents:

    nobles, cavallers, monjos, castells, monestirs, serfs, a cavall, pregària, mitjana

    Als inicis de l'edat , la societat estava organitzada en diferents estaments.
    Els senyors feudals o , que eren els propietaris de les terres i .
    Els , que eren soldats que combatien i tenien l'obligació de defensar el castell, el senyor feudal i els pagesos de l'entorn.
    Els i les monges, que vivien als i es dedicaven a la i a les feines artesanals i agrícoles.
    Els pagesos i els , que treballaven les terres propietat d'un noble o de l'abat d'un monestir.