1. 1. Identifica els complements.

  Una vegada era una dona que, recolzada a la soca d'una figuera, llescava pa; i va pegar tan bella estrebada amb la ganiveta que, a més del pa, es va partir ella pel mig i va tallar de part a part la soca de la figuera i tot. Mireu si és molt!

  I qui no ho vulgui creure que ho vagi a veure.

  (Rondalles del Montserrat- Pau Bertran i Bros)

  Una vegada era una dona que, recolzada a la soca d'una figuera, llescava pa ; i va pegar tan bella estrebada amb la ganiveta que, a més del pa, es va partir ella pel mig i va tallar de part a part la soca de la figuera i tot. Mireu si és molt!
  I qui no ho vulgui creure que ho vagi a veure.
 2. 2. Identifica les funcions dels conjunts subratllats.

  L'Stanley va ser el primer d'acabar. Va escopir al clot i se'n va anar a dutxar-se i a canviar-se de roba. Havien passat tres dies de la bugada i, per tant, fins i tot el recanvi net era brut i suat. L'endemà aquesta seria la seva roba de treball i li rentarien l'altra.

  No trobava cap explicació de per què en Zero havia cavat el seu clot per ell. En Zero  ni tan sols n'havia tastada cap, de pipa.

  (LOUIS SACHAR. Clots)

  L'Stanley va ser el primer d'acabar . Va escopir al clot i se'n va anar a dutxar-se i a canviar-se de roba. Havien passat tres dies de la bugada i, per tant, fins i tot el recanvi net era brut i suat . L'endemà aquesta seria la seva roba de treball i li rentarien l'altra .
  No trobava cap explicació de per què en Zero havia cavat el seu clot per ell. en Zero no tan sols n'havia tastada cap, de pipa .