Un còmic és una estructura narrativa fàcil de llegir i d'interpretar, però difícil de crear.

En un còmic s'hi descriuen els fets i els personatges que formen la història a través d'una seqüència de dibuixos, però també amb l'ajuda d'uns textos que situen l'acció o que reprodueixen els diàlegs dels personatges. Aquests textos són, a vegades, un complement per poder arribar a fer una bona lectura de la imatge o per donar informació complementària.

Per tal de construir la narració, sovint es fan servir una sèrie de tècniques i de recursos gràfics que permeten que, sobretot a partir de la visió de les imatges, el lector comprengui l'argument i la idea que li expliquen. 

La imatge és, doncs, l'element principal del còmic. Tant és així que podem dir que un CÒMIC és compon d'un seguit d'IMATGES QUE EXPLIQUEN UNA HISTÒRIA.

Si abans de continuar amb el Quadern vols saber més coses sobre el còmic pots visitar aquestes pàgines:

El còmic

Treballem i juguem amb el còmic

Còmic  1. Per començar el quadern has de fer el següent puzzle. Vigila, perquè potser alguna peça l'hauràs de girar i/o escalar... o potser no!

    Per girar una imatge, cal situar-se amb el ratolí a sobre d'alguna de les cantonades, clicar-hi i arrossegar el ratolí fins a girar-la en la posició desitjada.  
    Per escalar una imatge, cal situar el ratolí a sobre d'algun dels costats i arrossegar-lo fins que la imatge tingui la mida desitjada.  


  2. Si segueixes l'ordre numèric trobaràs el nom d'un famós super heroi.
  3. Marca, en el dibuix de l'esquerra, els 7 personatges que no estan repetits.