inici | jclic | instal·lació

Descàrrega i instal·lació del JClic

El JClic és una aplicació Java que es distribueix mitjançant la tecnologia WebStart. La primera vegada que es fa clic als enllaços d'aquesta pàgina es descarreguen els fitxers, que queden instal·lats a l'ordinador. A partir d'aquí les aplicacions es poden posar en marxa tantes vegades com es vulgui, ja sigui des de la finestra de control del Java WebStart o mitjançant les dreceres que es creen a l'escriptori i al menú inici. La connexió a Internet només és necessària la primera vegada que s'activen les aplicacions.

Per posar en marxa els programes feu clic a les icones d'aquesta pàgina. Si no arrenquen automàticament pot ser que calgui actualitzar el sistema Java de l'ordinador.

Engegar el JClic amb Java WebStart

JClic
És el programa principal, i serveix per visualitzar i executar les activitats. Us permet crear i organitzar la vostra pròpia biblioteca de projectes, i escollir entre diversos entorns gràfics i opcions de funcionament.

Engegar el JClic author amb Java WebStart

JClic author
Aquesta eina permet crear i modificar projectes JClic, en un entorn visual molt intuïtiu i immediat. També ofereix la possibilitat de convertir al nou format els paquets fets amb el Clic 3.0, i altres prestacions com ara la publicació de les activitats dins d'una pàgina web o la creació d'instal·ladors de projectes.

Anar a les activitats d'exemple

Activitats d'exemple
La millor manera de descobrir les possibilitats del JClic i aprendre a crear noves aplicacions és passejar-se per les activitats d'exemple i examinar-les. Aquest botó us durà a una pàgina des d'on podreu descarregar-les i integrar-les a la vostra biblioteca de projectes.

Engegar el JClic Reports

JClic reports
Aquest mòdul permet gestionar una base de dades on es recullen els resultats obtinguts pels alumnes en realitzar les activitats dels projectes JClic. El programa treballa en xarxa i ofereix també la possibilitat de generar informes estadístics dels resultats.

És important llegir-se les instruccions de funcionament abans de fer-lo servir per primera vegada.

 

Altres descàrregues

Instal·ladors

Un dels avantatges del sistema Java WebStart és que els programes s'instal·len i s'actualitzen quan hi ha alguna millora disponible, sense que calgui descarregar-los manualment. Amb tot, si preferiu no fer servir aquest sistema o si heu de fer una instal·lació manual (per exemple, en ordinadors sense connexió a Internet), existeix també la possibilitat de descarregar un instal·lador executable (per a sistemes Windows) o un ZIP on hi ha els fitxers i les instruccions d'instal·lació (per a Linux, Mac i Solaris):

Windows

Instal·lador per a sistemes Windows:
jclic-0.3.2.17.exe (3,2 MB - 23/Oct/22)


Linux

NOU: Ja podeu instal·lar el JClic des de la botiga d'aplicacions Flathub, compatible amb totes les distribucions de GNU/Linux.

ATENCIÓ: La versió dels paquets JClic per a Debian i Ubuntu és molt antiga i no funciona correctament. Es recomana utilitzar el repositori oficial del projecte JClic o bé Flathub.

Si sou usuaris de la Linkat GNU/Linux només cal que actualitzeu regularment el sistema per tenir sempre la darrera versió.


Mac OS XSolaris

Aquest fitxer ZIP és només per quan calgui realitzar una instal·lació manual en sistemes que no disposin de paquets JClic:
jclic-0.3.2.17.zip (3,1 MB - 23/Oct/22)

Icones

El Java WebStart crea dreceres de les aplicacions a l'escriptori i al menú inici. L'aspecte visual d'aquestes dreceres es pot millorar substituïnt les seves icones originals per alguna de les que s'inclouen en aquests fitxers:

WindowsLinuxSolaris   jclic-icons.zip (77 Kb - 12/01/05)
  formats .ico i .png, per a Windows i Linux
Mac OS X   jclic-aqua-icons.sit (248 Kb - 12/01/05)
  icones per a Mac OS X

També disponible a:

GitHub Download on Flathub launchpad.net softpedia


 
Generalitat de Catalunya - Departament d'Educació Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya