inici | documents | articles

Articles

Els documents d'aquesta pàgina estan en format PDF. Per poder veure'ls cal disposar d'un visualitzador adient, com l'Adobe reader.

 

JClic y Edilim: programas de autor para el diseño de actividades educativas en soporte digital para Educación Infantil y Primaria

Raül Tárraga Mínguez, 2012

Article publicat al número 9 de la revista "@tic. revista d'innovació educativa" (2012) on s'anlitzen les prestacions de JClic i EdiLim, dos programes d'autor per al disseny d'activitats educatives per les etapes d'educació infantil i primària.

jclic_edilim.pdf

 

Alfabetización digital del profesorado: herramientas educativas

Francisco Pérez García, 2010

Article publicat al número 16 de la revista "Revista DIM: Didáctica, Innovación y Multimedia," (2010) on es parla de la importància de millorar la formació del professorat en TIC, en concret pel que fa a la creació de contingut digital interactiu. En particular l'article fa referència les eines següents: JClic, Quadern Virtual, Exelearning, HotPotatoes i Ardora.

alfabetizacion_digital.pdf

 

El uso del JClic como complemento para la enseñanza/aprendizaje de la Educación Física

Antonio Ariza García y Santiago Romero Granados, 2009

Article publicat al número 15 de la revista "Retos nuevas tendencias en educación física, deporte y recreación" (2009) on es parla de l'ús del JClic per a la creació d'apliacions didàctiques multimèdia i interactives per treballar aspectes procedimentals de diverses àrees del currículum. En concret, en el diseny d'activitats per a la introducció de l'Educació física a diferents nivells.

educacion_fisica.pdf

 

Utilización del programa JClic para el diseño de actvidades de geografía en educación primaira y secundaria.

Antonio Ariza García, 2008

Article publicat al número 22 de la revista "ESPACIO Y TIEMPO, Revista de Ciencias Humanas" (2008) on es parla de la importància de les noves tecnologies a l'ensenyament en general i de la geografia en particular.

geografia_jclic.pdf

 

Creatividad y elaboración de materiales
didácticos multimedia de naturaleza artesanal
para Educación Infantil

José Antonio Ortega Carrillo, 2008

Article publicat al número 12 de la revista " Creatividad y sociedad: revista de la Asociación para la Creatividad" (2008) sobre el paper que juga la creativitat docent, el disseny i la creació de materials didàctics multimèdia adreçats a l'aprenentatge de la lectura a l'educació infantil.

jclic_infantil_lectura.pdf

 

A un clic de ratón

Daniel López, 1999

Article publicat al número 157 de la revista "Comunicación y Pedagogía" (març 1999) on s'explica l'experiència d'utilització del Clic al C.P "El Llano" de Monesterio (Badajoz). Daniel és autor també de diversos materials presents al "racó del Clic": Pasarratos, Animaladas, Gusiletras y Las vocales.

aunclic.pdf

 

Fonaments matemàtics, psicopedagògics i curriculars per a la generació d'activitats de càlcul mental per a l'ensenyament primari amb el mòdul Arith

Jordi Quintana, 1995

El document vol ser una eina per a tot el professorat que desitgi crear activitats de càlcul mental amb el mòdul Arith del Clic. En ell es presenta una proposta de graduació de dificultats en les sumes, les restes, les multiplicacions i les divisions, degudament justificada. La proposta pot servir tant de model com de punt de partida per elaborar una correcta seqüenciació de continguts de càlcul mental, que permeti generar activitats de dificultat progressiva i acumulativa. Inclou una selecció de les referències al càlcul mental i a l'ús de la tecnologia de la informació incloses al Decret 95/112, de 28 d'abril pel qual s'estableix la nova ordenació curricular de l'educació primària, i al Segon nivell de concreció, ofert pel Departament d'Ensenyament.

calcul.pdf

 

Clic: un entorno para el desarrollo de actividades educativas multimedia

Francesc Busquets, 1995

Un article publicat al número 117 de la revista Novática, en un monogràfic sobre informàtica educativa.

novatica.pdf

 

Informàtica i llengües a l'ensenyament primari

Juanjo Gómez, 1995

En aquest fitxer PDF hi trobareu l'apartat del Curs d'informàtica i llengües a l'ensenyament primari dedicat a la creació d'activitats amb el Clic. Conté una completa descripció dels diferents tipus d'activitats, amb exemples i propostes de pràctiques.

clicll.pdf

 


 
Generalitat de Catalunya - Departament d'Educació Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya